Eerste kinderwagen 1733

De allereerste kinderwagen werd opgericht in 1733 door William Kent, Engels landschapsarchitect. Hij ontwierp het in opdracht van William Cavendish, derde hertog van Devonshire, de vader van zes kinderen. Eigenlijk was het niet een kinderwagen in ons begrip van, en een klein kinderzwembad wagon, waar de geit of pony harnassen. De eerste gebruikers volledig gerechtvaardigd de inspanningen die op hen: Als vader van een klant niet opgegroeid in dienst Luitenant van Ierland, van de schaatsers, de kinderen in de kinderwagen, Sr, Lord Frederick, werd bevorderd tot de rang van veldmaarschalk van de tijd, en de jongere, Lord John, aan de Minister van Financiƫn. Model Kent genoot, en al snel verspreid onder kinderwagens hogere lagen van de Europese samenleving. Op het moment waren ze echt een kunstwerk.Midden-en lagere klassen konden zich niet veroorloven om een dergelijke dure speeltje te kopen, en voor meer dan een eeuw rijtuig bleef ongelooflijke zeldzaamheid.

Een echt mode voor rolstoel kwam in 1840 met de lichte kant van koningin Victoria, een liefhebbende moeder negen kinderen, die wenste zich te lopen met hun kinderen op het koninklijke park. Net als alle rijtuigen van de tijd, kan de koningin niet worden opgeroepen een wandelwagen heel eenvoudig: het te hoog en onstabiel was, had ze geen handvatten hebben, en daarom moest worden meegesleurd. Naar aanleiding van de koninklijke familie rijtuigen waren om alle rijke mensen, eerst in Engeland en vervolgens in de hele wereld te verwerven.
Door de jaren 1840 gaf manier om pony kindermeisjes, echter, en ze bleven de kar te trekken achter zich. Geen behoefte om te zorgen voor de baby was een teken van een rijke en succesvolle familie, het aantal werknemers dat een kind kan verhogen. Dus wandelwagen kwam in ons leven en is uitgegroeid tot een teken van de enorme afstand tussen het kind en de moeder van de hogere klassen. Zelfs de namen van de modellen op dat moment toegankelijk weerspiegeld hun privilege: het meest populair waren het model van “The Duchess” en “Prinses.”
220px-William_Kent

Een gedachte aan “Eerste kinderwagen 1733

  1. Johnb564

    I really appreciate this post. I have been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thx again! cedkededfgdd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *